Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Rajčatové rizoto

Rajčatové rizoto

20.7.2018 - AndreaP.

Risotto, nebo česky rizoto, je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Mnohé druhy risott také obsahují máslo, víno a cibuli. Je jedním z nejběžnějších způsobů vaření rýže v Itálii.

Potřebujeme :

  • 150 g másla
  • 20 g cibule
  • 300 g rýže
  • 300 g rajčat
  • 60 g anglické slaniny
  • 30 g mrkve
  • sůl
  • vývar
  • 100 g strouhaného čedaru

 

Na 100 g másla necháme zrůžovět drobně nakrájenou cibuli, mrkev a anglickou slaninu, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme asi 20 minut. Potom směs prolisujeme, vložíme zpět do rendlíku, přidáme přebranou propláchnutou rýži, chvíli podusíme, přilijeme vývar, osolíme a dusíme do měkka. Rizoto upravíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a poklademe kousky zbylého másla.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip