Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Citrónový losos

Citrónový losos

11.3.2018 - AndreaP.

Losos se u nás řadí mezi nedostupnější ryby na trhu. Je oranžové až narůžovělé barvy a řadí se mezi tučnější ryby. Nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • 4 porce lososa
  • 8 plátků oloupaného citronu
  • 1 menší salátová okurka
  • 4 lžíce vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • kmín

 

Rybu osolíme, obložíme citronem a necháme 10 minut odležet. Porce ryby opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, položíme na ně plátek citronu, podlijeme vývarem, přidáme nakrájené rajče, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Na talíři rybu ozdobíme okurkou nakrájenou na kolečka a zbylými čerstvými plátky citronu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip