Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Krůta s mandlovou nádivkou

Krůta s mandlovou nádivkou

21.12.2017 - redakce Babinet.cz

Pečená krůta bývá pro mnohé klasikou na první svátek vánoční - Boží hod. Vyzkoušejte recept na krůtu s mandlovou nádivkou.

  • 1 krůta
  • 100 g slaniny
  • 150 g másla
  • sůl

Nádivka:

  • 4 vejce
  • 1 veka
  • 100 g slaniny
  • 100 g másla
  • 1/2 l mléka
  • 100 g spařených na proužky nakrájených mandlí
  • sůl
  • petrželka
  • muškátový květ

Krůtu důkladně očistíme a propláchneme, pak ji osušíme a po povrchu i uvnitř osolíme. Břišní dutinu i vole naplníme nádivkou a zašijeme. Prsíčka a stehna protýkáme na nudličky nakrájenou slaninou. Krůtu vložíme hřbetem dolů do pekáče, ve kterém jsme rozpustíli máslo a zbylou slaninu. Povrch krůty ještě potřeme máslem a upečeme. Během pečení krůtu obracíme a často poléváme. Pečeme asi 2-3 hodiny. Nádivka: slaninu nakrájíme na drobné kostičky a roztavíme. Máslo rozpustíme a obojí vmícháme do mléka, ve kterém jsme rozšlehali 2 celá vejce. Osolíme a okořeníme. Veku nakrájenou na kostičky zalijeme připraveným mlékem, přidáme mandle a necháme chvíli odležet (asi 1/2 hodiny). Poté zamícháme a dle potřeby přidáme strouhanku nebo mléko.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip