Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Matjesy v omáčce

Matjesy v omáčce

17.9.2016 - redakce Babinet.cz

Ryby jsou určitě důležitou sučástí našeho jídelníčku. Vyzkoušejte matjesy v lahodné smetanové omáčce. Určitě si pochutnáte.:-)

pro 4 osoby potřebujeme:

  • 12 filetů matjesa
  • 1 jablko
  • 100 g cibule
  • 100 g nakládané okurky
  • 80 g majonézy
  • 150 g smetany
  • 100 g bílého jogurtu
  • Sůl, mletý pepř

Postup:

Filety z matjesa vyndáme z oleje a necháme okapat. Jablko vykrájíme a nakrájíme na malé plátky (případně větší plátky ještě překrojíme). Cibuli oloupeme, odkrojíme několik koleček na ozdobu a zbytek nakrájíme na malé kostičky. Nakládané okurky nakrájíme také na malé kostičky. Majonézu rozmícháme se smetanou a vmícháme jogurt. Jen minimálně osolíme, opepříme bílým pepřem a vmícháme nakrájená jablka, cibuli a okurky. Servírujeme pro každou porci na talíř 3 matjesové filety ozdobené kolečky cibule a vedle nich porci dresinku (případně samostatně v menší misce).

Doporučenou přílohou jsou opečené plátky brambor nebo plátek tmavého chleba.

Odlehčená varianta: místo smetany použijeme jogurt. Matjes je výrobek ze solených sledích filetů na způsob lososa v oleji. Matjesy zakoupené v Čechách jsou podstatně slanější, je proto vhodné ostatní ingredience pokrmu nesolit.

(originální recept firmy GOSCH ze Syltu)

 

 

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz