Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Losos pečený v alobalu

Losos pečený v alobalu

28.1.2016 - AndreaP.

Losos se servíruje vařený nebo pečený. Velkou oblibu má také uzený losos, ale i tepelně neupravený jako sushi. My si dnes připravíme lososa pečeného v alobalu. Rychlý nenáročný recept, který nikdy nezklame.

Potřebujeme :

  • losos bez kůže
  • 3 plátky másla
  • 1 větvička rozmarýnu
  • kolečka citronu
  • sůl

 

 

Příprava tohoto receptu je velice jednoduchá. Vezmeme  kus alobalu, na který dáme jednu porci lososa, osolíme, poklademe kolečka citrónu, rozmarýn a nahoru rozprostřeme máslo. Důkladně zabalíme do alobalu. Takto připravíme potřebný počet porcí.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Alobal opatrně mírně otevřeme, přesuneme lososa i s alobalem na talíř a ihned podáváme. Jako příloha se výborně hodí zeleninový salát a čerstvě upečená bagetka.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz