Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Kuskus Casablanca

Kuskus Casablanca

9.2.2015 - AndreaP.

Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vroucí vodou nebo vařícím pokrmem. Kuskus je hlavní složkou nebo přílohou mnoha jídel z rozličné zeleniny jako například z rajčat, mrkve, dýně, cukety, zelí a většinou i masa, ať už drůbežího, hovězího, jehněčího nebo také ryby.

A my si dnes připravíme kuskus Casablancu.

Potřebujeme :

  • 1 hrnek celozrnného kuskusu
  • 2 mrkvičky krájené na plátky
  • 1/4 celeru krájeného na plátky
  • 1 tofu
  • 200 g vařené cizrny
  • rajčatová šťáva
  • hrst rozinek
  • 1 nakrájená cibule
  • curry
  • houby
  • pálivá paprika
  • hrst sekaných vlašských ořechů
  • sůl

Na pánvi osmahněte tofu nakrájené na kostky, cibuli, mrkev, celer, houby, ořechy. Přidejte ostatní ingredience, přiveďte do varu, zakryjte a duste 30 min. Mezitím připravte kuskus podle základního receptu. Hotový kuskus podávejte s připravenou směsí.

Zdroj :

  • probio.cz
  • wikipedie

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip