Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Povánočně dietní: Špagety s cuketou a artyčoky

Povánočně dietní: Špagety s cuketou a artyčoky

3.1.2015 - redakce Babinet.cz

Taky po svátcích trpíte nutnou potřebou konzumace něčeho lehkého a dietního? Nuže, poslužte si... tyhle těstoviny k lehkému obědu přímo vyzývají.

Špagety s cuketou a artyčoky

/2 vydatné porce/

  • 200 g cukety nakrájené na tenoučké plátky
  • 400 ml drcených rajčat (jedna plechovka)
  • 200 g špaget - nejlépe celozrnných
  • 50 g černých vypeckovaných oliv
  • 1/2 plechovky srdíček artyčoků
  • 1 střední červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička moučkového cukru
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • bazalka na ozdobu

Ve hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a na mírném ohni 4 minuty osmahněte nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, citronovou štávu a plátky cukety. Přidejte drcená rajčata i s nálevem, osolte, opepřete a přidejte cukr. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a pod poklicí 15 minut poduste. Mazitím ve velkém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu a povařte v ní špagety 8 až 10 minut, aby byly správně "al dente". Vodu slijte, nechejte okapat a přimíchejte do špaget lžíci olivového oleje. Do rajčatové směsi opatrně vmíchejte srdíčka artyčoků a olivy a ještě 5 minut prohřejte. Talíře nahřejte (například v mikrovlnce), přemístěte na ně špagety a zalijte je omáčkou. Podávejte ozdobené lístky bazalky.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip