Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Pomazánková varianta Tiramisu

Pomazánková varianta Tiramisu

2.7.2014 - redakce Babinet.cz

Poslední pomazánkové máslo v České republice opustilo výrobní pás Choceňské mlékárny, největšího producenta této populární české pochoutky. Uzavřela se tak jeho pětatřicetiletá historie výroby v Chocni. Zákazníci teď na pultech svých obchodů najdou Choceňské tradiční pomazánkové, které v nové grafice nabízí všechny oblíbené varianty: od přírodní, přes tu s příchutí nivy, šunky, křenu, po cibulové nebo česnekové tradiční pomazánkové.

Základní variantu tohoto mléčného produktu si můžete vychutnat nejen klasicky s pečivem, ale kuchtíkům poslouží i jako inspirace k vytváření nejrůznějších receptů. Ten nejoblíbenější zákusek z Choceňského pomazánkového všichni důvěrně známe, většina z nás jej již ochutnala. Ale víte  přesně, jak na něj? Jestli si nejste tak úplně jisti, postupujte podle našeho receptu.

Potřebujeme:

  • 2 kelímky Choceňského tradičního pomazánkového
  • 2 smetany na šlehánímoučkový cukr podle chuti
  • 1 balení piškotů
  • Hrnek silné instantní kávy
  • 0,5 dcl Rum

Postup:

Choceňské tradiční pomazánkové, smetanu a cukr ušleháme, až vznikne hladká hmota. Krémem prokládáme piškoty narovnané ve formě, které zakapeme rumem a studenou kávou. Tiramisu necháme dobře vychladit, podáváme buď v jednotlivé porce v miskách, nebo krájíme na malé kousky. Dobrou chuť!

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz