Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Krkovice s česnekovou marinádou a lilkem

Krkovice s česnekovou marinádou a lilkem

24.6.2012 - redakce Babinet.cz
  • Vepřová krkovice v česnekové marinádě
  • 2 lilky
  • česnek
  • tymián
  • olivový olej
  • sůl
  • chléb Gurmán

Jogurtový dip:

  • 300 g smetanového jogurtu
  • 1 větší salátová okurka
  • máta
  • olivový olej
  • pepř

Oloupaný česnek prolisujeme nebo nastrouháme a smícháme se solí, tymiánem a olivovým olejem.

Do připravené směsi vložíme na kolečka nakrájený lilek a necháme v chladničce několik hodin odležet.

Před samotným grilováním si připravíme jogurtový dip: salátovou okurku oloupeme a nastrouháme, osolíme ji a necháme ji chvíli odstát.

Poté slejeme přebytečnou vodu a okurku smícháme s jogurtem, olejem, pepřem a nasekanou mátou.

Marinovanou krkovici grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran, lilek grilujeme při nižší teplotě.

Grilovanou krkovici a lilky servírujeme s jogurtovým dipem.

Vhodnou přílohou je chléb Gurmán. Přejeme dobrou chuť!

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz