Babinet.cz  /  Recepty  /  Vítězný recept soutěže Bonduelle: Vánoční bramborový salát

Vítězný recept soutěže Bonduelle: Vánoční bramborový salát

15.12.2010 - Redakce Babinet
  • 1 kg brambor (salátový typ), uvařených ve slupce
  • 2 menší cibule
  • ½ středně velkého celeru
  • Bonduelle hrášek s mrkví na kolečka (400g)
  • Bonduelle cizrna v mírně slaném nálevu (400g)
  • 3 ks sladkokyselé okurky
  • 1 avokádo
  • asi 5 polévkových lžic majonézy
  • 1 kávová lžička Dijonské hořčice
  • 2 kávové lžičky plnotučné hořčice
  • citrónová šťáva
  • sůl, pepř, ocet
Cibule oloupeme, nakrájíme najemno, osolíme a přikryjeme fólií. Necháme asi hodinu „vypotit“. Půlku celeru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené a octem okyselené vodě. Po vychladnutí nakrájíme celer na kostičky a přidáme k cibuli, stejně nakrájíme i okurky a také přidáme do směsi. Obě konzervy Bonduelle scedíme a obsah přidáme do salátu. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme, rozpůlíme a po vyjmutí pecky nakrájíme na malinké kostičky. Avokádo salát zjemní a „omastí“ a není pak potřeba přidávat tolik majonézy. Vše pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a přidáme obě hořčice a majonézu. Salát pečlivě promícháme a dáme vychladit. Eva Brožová Praha 8 – Libeň Finále soutěže o nejlepší bramborový salát s použitím zeleniny Bonduelle Praha, 8. 12. 2010 7. prosince 2010 proběhlo v pražském Paláci Flóra finále soutěže o nejlepší bramborový salát připravený s použitím zeleniny Bonduelle. Tohoto „bramborovo-salátového klání“ se zúčastnilo 10 finalistů, jejichž recepty byly vybrány jako nejlepší ze všech obdržených. Od 8. 11. do 2. 12. 2010 mohli totiž soutěžící své recepty zasílat do Rádia Kiss 98, jehož moderátor Petr Ticháček celou akci moderoval. Finalisté přinesli bramborový salát připravený podle svého receptu přímo na místo a napjatě očekávali verdikt poroty. Do jejího čela zasedla čestná předsedkyně - zpěvačka Petra Černocká, která v průběhu večera také zazpívala svůj nejznámější hit. V hodnocení ji pomáhali zástupci společnosti Bonduelle, Paláce Flóra, Rádia Kiss 98 a přítomných novinářů. Nakonec byl vyhlášen za nejlepší salát připravený dle receptu paní Evy Brožové z Prahy 8, která získala zároveň poukaz na odběr zeleniny Bonduelle v hodnotě 7.000 Kč. Na druhém místě skončila Jana Hornová, na třetím Michala Mejzlíková. Obě získaly poukazy na odběr zeleniny Bonduelle v hodnotě 3.000 Kč. Všichni finalisté byli pak odměněni za své kulinářské umění dárkovými koši v hodnotě 1.000 Kč. Společnost Bonduelle děkuje všem, kteří se soutěže zúčastnili a výhercům gratuluje.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz