Reklama |
Vysoké skleničky jako stvořené na přípravu Bloody Mary najdete v nabídce e-shopu DOKUCHYNE.CZ. |
Bloody Mary, nejoblíbenější "Vyprošťovák"
"Vyprošťovák" ze skupiny pick-me-ups koktejlů, je 100 % účinný. Máte-li přísun čerstvých rajčat, pijte ho každé ráno (bez vodky) a večer se odměňte sklenkou tohoto alkoholického koktejlu pro dobrou náladu. Zaručeně v obou případech rajčata v této sympaticky tekuté podobě osvěží a katapultují vás do dobré nálady a po pravidelné konzumaci i zdravotně prospějí. Obzvláště, trháte-li je rovnou ze žebříku
Bloody Mary je nejoblíbenější koktejlový favorit. Je ze všech pick-me-ups nejvšestrannější a nejchutnější. Aromatické přísady k její přípravě smíchal poprvé "Lete" Petit z Habry´s New York Baru v Paříži začátkem 20. let. Není přesně známo, zda byl drink skutečně pojmenován po tudorovské královně, která nechala vraždit protestanty, ale jisté je, že v samotném koktejlu je krvavá jen rajčatová šťáva, a ta Vás donutí si Bloody Mary zamilovat.
Drinky krátké, dlouhé, čisté nebo na ledu - rozmanité koktejly k létu neodmyslitelně patří a jsou nejvhodnějším nápojem k večernímu letnímu posezení. Nepřipravit si Bloody Mary ze šťávy právě zrajících čerstvých rajčat? Byl by to hřích!
Levou rukou - tou od srdce uchopte svou míchací sklenici a namíchejte si rovnou na míru nějaký dobrý drink pro vaši náladu a pro potěchu duše. Promíchejte koktejlovou lžičkou. Pohodlě si sedněte a zahleďte se na barvu vašeho drinku. Vdechněte jeho vůni a teprve potom se rozvážně napijte. Vnímejte svůj drink všemi smysly. Koktejl je tu proto, aby vás dokázal zaujmout, proto mu dejte k tomu šanci.
BLOODY MARY
- Absolutním základem je dobrá tomatová šťáva
- citrónová šťáva
- worcester
- vodka
- soda
- mletý pepř
- sůl
- na ozdobu stonek řapíkatého celeru
Poměr ingrediencí se pohybuje dle osobní chuti, zásadně jen je třeba dát vodky méně než sodovky nebo tomatové šťávy :-)
Rozpis barmana na tento aromatický pikantní long drink přímo do sklenky zní:
- 4 cl vodky
- 1 cl citrónové šťávy
- 12 cl rajčatové šťávy
- worcestrová omáčka
- sůl, pepř, Tabasco
- špetka bylinkové soli (celerová sůl si zde může zahrát svou roli)
- stonek řapíkatého celeru jako míchací lžička
- ve sklenici promícháme s ledem
Rozmary hostů na barových židlích:
- Sklenka Bloody Mary je vhodná jako aperitiv, případně jako povzbuzující či osvěžující nápoj čtyřiadvacet hodin denně, proto je tak populární
- Vodku si někteří hosté přejí nahradit ginem
- Tomatovou šťávu lze ochutit šťávou z ústřic
- Někdo si do tohoto koktejlu přeje trochu nastrouhaného křenu
- Nevýrazný tomatový jus pozvedne citrónová šťáva
Tomatová šťáva z čerstvých rajčat je nepřekonatelná surovina pro výrobu tohoto koktejlu. Ať už s vodkou nebo bez ní, zjistíte, že rajčat na tento chutný nápoj není nikdy dost!
Umíte si představit trhat rajčata ze žebříku? Kdybych to na vlastní oči neviděla, tak bych nevěřila. Kouzla s rajčaty umějí v Ivanovicích na Hané a mistr pěstitel je pan Stanislav Crha. Má osobní poklona za tuto neuvěřitelnou tomatovou úrodu. Díky za foto, protože upřímně řečeno bych tomu bez jasného důkazu nevěřila :-) Co s tolika rajčaty? Asi bych si otevřela "Bloody Mary Bar".
Traduje se, že tento velmi speciální nápoj byl oblíbeným drinkem Steinbeckovým a Werichovým a že ho měl velmi rád i Hemingway. Tak ať chutná i Vám :-) Udělejte si z každého koktejlu decentního provokatéra chuti. Nepodceňujte jeho utajenou sílu alkoholu, která se schovává za přidané chuťově svůdné ingredience a má za úkol odvést od alkoholu naši pozornost. Vodka je silnější soupeř než občasný piják koktejlu, nenechte se srazit na kolena (ani sahat na kolena! milé dámy :-) Že pít se má s mírou - nejsou žádné fámy.
Červená jablka z rajské zahrady vás dokážou chutně navnadit. Začněte své ráno tomatovou šťávou bez vodky :-) Jen tak nás tento nápoj postaví na nohy a jako správný "Vyprošťovák" zbaví i případné špatné nálady. Navíc vyprostí z problému každého, kdo neví co s rajčaty :-)
Kulturnost je nátěr, který lze snadno rozpustit v alkoholu /G. B. SHAW/
mysleme na to ;)
Další recepty
-
Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
Máme tady pátek, před námi je víkend, který je tradičně spojen s nějakým tím...
-
Sýrová polévka z Alp: Tradiční švýcarská chuťová lahůdka
Švýcarská sýrová polévka je lahodný pokrm, který vás nejen zahřeje, ale rozhodně...
-
Kuřecí kari s ananasem: Exotická symfonie chutí na talíři
Představte si kulinářský výlet do exotických krajin, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Tento recept...
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)