Pečená kančí kýta s bylinkami, pivním sabayonem a chřestem
Suroviny pro 4 osoby:
800 g kančí kýty, 1 svazek čerstvých bylinek, 1 lžíce drceného bílého pepře, 150 ml oleje, 500 g zeleného chřestu, 50 g strouhanky, 30 g másla, 5 vajec, 100 ml polotmavého piva Master, špetka skořice, 50 ml pomerančové šťávy, sůl, pepř
Nesolenou kančí kýtu vložíme do marinády z rozmixovaných bylin, pepře a oleje na 24 hodin. Vyjmeme z marinády, zprudka opečeme na pánvi a dále pečeme v troubě při teplotě 160 °C. Chřest oškrábeme a povaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Před podáváním okapaný chřest krátce orestujeme na másle a posypeme opraženou strouhankou.
Žloutky vyšleháme do pěny. Pak postupně přiléváme pivo a šleháme omáčku 5-7 minut tak, aby získala krémovou konzistenci. Ochutíme pomerančovým likérem a skořicí.
Pečenou kýtu servírujeme řezem nahoru, přiložíme chřest a částečně přelijeme pivní omáčkou.
K dobrému jídlu patří dobré pivo!
Master Polotmavý 13°
Charakteristika:
Slad plzeňský (světlý)
Slad bavorský (tmavý)
Slad karamelový
Obsah alkoholu: 5,3 %
Hořkost (MJH): 35
Barva (EBCj): 25
Master Polotmavý je označován jako speciál, to znamená pivo s obsahem původního extraktu vyšším než 13 % (obsah alkoholu 5,2 % obj.). Výraznější hořkost je harmonicky sladěna s chutí vybraných karamelových sladů udělující pivu nejen velmi osobitou vůni a chuť, ale i barvu.
Další recepty
-
Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
Máme tady pátek, před námi je víkend, který je tradičně spojen s nějakým tím...
-
Sýrová polévka z Alp: Tradiční švýcarská chuťová lahůdka
Švýcarská sýrová polévka je lahodný pokrm, který vás nejen zahřeje, ale rozhodně...
-
Kuřecí kari s ananasem: Exotická symfonie chutí na talíři
Představte si kulinářský výlet do exotických krajin, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Tento recept...
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)