Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Mohučské fondue

Mohučské fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g zralých syrečků
  • 250 ml ryzlinku
  • 1 lžíce škrobu
  • 125 ml mléka
  • 1 lžíce sladké papriky

500 g zralých syrečků nakrájíme na tenké plátky. 250 ml ryzlinku vlijeme do fonduové nádoby a uvedeme do varu, přidáme sýr a rozpuštíme jej na mírném ohni za stálého míchaní, až vznikne hladká omáčka. 1 lžíci škrobu smícháme se 125 ml mléka a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, okořeníme 1 lžící sladké papriky. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: bílý nebo celozrnný chléb, srbský salát

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz