Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Zlaté fondue

Zlaté fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 200 g sýra Chester
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžičky středně ostré hořčice
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička škrobu smícháme
  • 2 lžíce šlehačky

200 g chesteru nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml červeného vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a 2 lžičky středně ostré hořčice a 1 lžičku sladké papriky. Zahříváme na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. 1 lžičku škrobu smícháme se 2 lžícemi šlehačky a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme. Udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: plátky veky opečené, řeřichový salát

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz