Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Fondue s podmáslím

Fondue s podmáslím

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 1/2 stroužku česneku
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce pšeničné mouky
  • 500 ml podmáslí
  • 500 g ementálu
  • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • tabasco nebo pepř

1/2 stroužku česneku oloupeme, prolisujeme do fonduové nádoby, přidáme 3 lžíce másla, rozpustíme na plotýnce a poprášíme 3 lžícemi pšeničné mouky. Zamícháme a přelijeme 500 ml podmáslí. Z stálého míchání uvedeme do varu a sejmeme z ohně. 500 g ementálu Nastrouháme do podmáslí, opět postavíme na oheň a za stálého míchání ohříváme, dokud se sýr nerozpustí, pak omáčku dle chuti okořeníme 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, tabascem nebo pepřem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: kostky veky, kompoty, kořeněné okurky v octě

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz