Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Rajčatové fondue

Rajčatové fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 200 g ementálu
  • 200 g greyerského sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 1 vrchovatá lžíce škrobu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce šlehačky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1/4 lžičky oregana a sůl
  • případně šlehačka

200 g ementálu a 200 g greyerského sýra nakrájíme na drobné kostičky. 1 stroužek česneku oloupeme, rozpůlíme a vytřeme fonudovou nádobu, nalijeme do ní 250 ml bílého vína a uvedeme do varu na plotýnce, postupně přidáváme sýr, rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. 1 vrchovatou lžíci škrobu smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi šlehačky, vmícháme do omáčky, přidáme 2 lžíce rajského protlaku a ochutíme 1/4 lžičky oregana a solí. Podle chuti můžeme vmíchat ještě 125 ml šlehačky. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: veka nebo pšeničný chléb, srbský salát

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz