Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Pivní fondue

Pivní fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g sýru Chester
  • 250 ml světlého piva
  • 1 lžíci hořčice
  • 1 kapka worcesterské omáčky a tabasca

500 g chesteru nastrouháme nahrubo. 250 ml světlého piva uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka, do které vmícháme 1 lžíci hořčice, 1 kapku worcesterské omáčky a tabasca. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: veka nebo pšeničný chléb, okurkové řezy

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz