Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Fondue Piri

Fondue Piri

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 1 cibule
  • 200 g rajčat
  • 14 zelené papriky
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml vína - Ryzlink rýnský nejlépe
  • 500 g sýra Chester
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce šlehačky
  • 1 lžíce škorbu

1 cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, 200 g oloupaných rajčat rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nadrobno nakrájíme, 1/4 zelené papriky zbavíme semen, odstraníme bílé vnitřní přepážky, omyjeme a nadrobno nakrájíme. 2 lžíce másla rozpustíme ve fonduovém koltíku na plotýnce, cibuli a zeleninu v něm osmahneme a ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 10 minut dusit, pak přilijeme 200 ml ryzlinku a uvedeme do varu. 500 g taveného chesteru nakrájíme na drobné kostičky, postupně přidáváme k zelenině a rozpuštíme na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká, krémová omáčka. 1 lžíci škrobu smícháme se 2 žloutky a 4 lžícemi šlehačky a vše vmícháme do sýrové omáčky a ochutíme mletým pepřem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: pšeničný chléb, karbanátky, teplé koktejlové párky

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz