Babinet.cz  /  Recepty  /  Jogurtový nákyp s ostružinami

Jogurtový nákyp s ostružinami

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 300 g nízkotučného jogurtu
  • 70 g celozrnné pšeničné mouky
  • 75 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté vanilky
  • kůra a šťáva z 1/2 citronu
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 500 g ostružin
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce pomerančového likéru
V hrnci promícháme jogurt s moukou, třtinovým cukrem, solí, vanilkou a dostatkem strouhané citronové kůry a šťávy. Hrnec postavíme na oheň, za stálého míchání zahříváme, přivedeme k varu a vaříme, až jogurt zhoustne jako pudink. Přendáme do mísy a za občasného míchání necháme vychladnout. Ušleháme smetanu a lehce zamícháme do jogurtové hmoty. Naplníme do formiček nebo do šálků a necháme nejméně 2 hodiny chladit. Přebrané ostružiny vložíme do mísy. Mírně rozehřátý med smícháme s likérem a ostružiny zakapeme. Přikryjeme a necháme táhnout, dokud se nákyp nevychladí. Formičky krátce ponoříme do horké vody, okraj nákypu uvolníme špičkou nože od formičky a vyklopíme na talíře. Kolem upravíme ostružiny a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz