Babinet.cz  /  Recepty  /  Langoše

Langoše

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 vařený strouhaný brambor
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1 lžíce droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • tuk na smažení
Z droždí, vlažného mléka a lžíce mouky utvoříme kvásek. V míse promícháme nastrouhaný brambor s prosátou moukou. Přidáme kvásek, propracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Na pomoučený vál odkrajujeme velkou lžící větší kousky těsta a dlaní je rozmačkáme na placku tak, aby okraje byly silnější než střed. Necháme dokynout a pak v rozpáleném tuku smažíme po obou stranách. Langoše natíráme třeba česnekem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz