Babinet.cz  /  Recepty  /  Černý jeřáb (aronie) ala brusinky

Černý jeřáb (aronie) ala brusinky

18.6.2006 - Redakce Babinet
  • 1 kg černé jeřabiny
  • 600 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 3-4 utlučené hřebíčky
  • sklenka rumu
  • 1 Pektogel
  • 1/2 lžičky kyseliny
  • citronové
Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat. Vsypeme do kastrolu, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, koření a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny zčásti rozmačkáme, přidáme Pektogel, povaříme minutu, přidáme kyselinu citronovou, zase povaříme, až se rozpustí, stáhneme z ohně, přilijeme rum, promícháme a horkou směs lijeme do malých čistých skleniček a uzavřeme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz