Medové paličky
kuřecí paličky (spodní část kuř. stehen, pro každého 2- 3), plátky anglické slaniny (čím delší, tím lepší), česnek, sůl, čerstvě mletý pepř, med, čerstvý kořen zázvoru, pro každého jednu velkou bramboru, jarní cibulku a sýr cottage - ten je fakt dobrej :o)
Zabalte každou kuřecí paličku do plátku anglické slaniny - tu předem poklaďte tenounkými plátky česneku, malinko posolte a opepřete. Kuřecí maso ale nejdříve zbavte kůže - nahradí ji slanina a maso tak dostane fantastickou chuť. Naskládejte paličky do pekáče.
Dále si připravte "majdičku" (nevím jak jinak ji nazvat, odborník by asi řekl glazura), kterou budete potřebovat v závěru pečení. Na jemném struhadle nastrouhejte zázvor (na 6 paliček jsem použil kousek velký asi jako nehet palce), vymačkejte šťávu a tu smíchejte se lžící medu, popřípadě trošku opepřete. A pečeme!
Krok 1 - Pekáč dejte do trouby a pečte odkryté asi na 180 stupňů. Přílohou je pro každého jedna velká brambora, která se peče jen tak i se slupkou pořádně zabalená do alobalu celou dobu s masem, pěkně se vám udusí (ovšem ne přímo v pekáčku, ale vedle na mřížce).
Krok 2 - Asi po 50 minutách pekáč i brambory vytáhněte - každou paličku potřete ze všech stran medovou "majdičkou" a brambory otevřete. Oboje dejte ještě na deset minut zapéci (když se o minutku zpozdíte, nevadí). Výsledkem by měla být křupavá slaninka a opečený brambor. Ještě horkou bramboru rozkrojte na půlku, trošku vydlabejte, osolte a do vzniklých důlků dejte sýr cottage smíchaný s nasekanou zelenou cibulkou. Já mám pro tento případ na okně "cibulový hrnek" - voda do půl hrnku, navrch cibule větší než jeho průměr (aby neplavala) - z té vám za pár dní vyrostou šťavnaté zelené výhonky (dřív se pro tento účel vyráběla speciální keramická "klíčidla", ale dnes už se špatně shání).
Recept nám zaslal bloger Kolíček
Další recepty
-
Vynikající rychlý jablkový dezert pro chvíle všední i sváteční
Tento víkend je slunečný a teplý a tak mnohé z nás počasí doslova výtahlo ven, ať už na...
-
Jednoduchý kedlubnový mozeček s vejci. Rychlá večeře, která zasytí!
Kedlubnový mozeček je jednoduché a rychlé jídlo, které se skvěle hodí k večeři. Jeho...
-
Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
Máme tady pátek, před námi je víkend, který je tradičně spojen s nějakým tím...
-
Sýrová polévka z Alp: Tradiční švýcarská chuťová lahůdka
Švýcarská sýrová polévka je lahodný pokrm, který vás nejen zahřeje, ale rozhodně...
Oblíbené recepty
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)