Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuře s uzenou šunkou a parmezánem

Kuře s uzenou šunkou a parmezánem

31.1.2007 - Redakce Babinet
  • 4 řízky z kuřecích prsou bez kůže
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • pepř
  • 55 g másla
  • 8 tenkých plátků uzené šunky
  • 55 g strouhaného parmezánu
  • případně snítky bazalky na ozdobu
Pokud jsou řízky příliš tlusté, rozložte je na prkýnko, přes ně položte igelitový sáček a naklepejte je paličkou na maso. Na mělkém talíři smíchejte mouku se solí a pepřem a řízky v ochucené mouce obalte. Přebytečnou mouku oklepněte. Na pánvi se silným dnem rozehřejte máslo a řízky na něm při střední teplotě opečte 10-15 minut, až jsou z obou stran zlatohnědé a propečené. Během opékání řízky často obracejte. Mezitím rozehřejte v malém rendlíku zbývající máslo. Pánev s hotovými řízky odstavte z plotny. Na každý řízek položte plátek šunky a posypte sýrem. Přelijte rozehřátým máslem, pánev vraťte na plotnu a řízky 3-4 minuty prohřejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte ozdobené snítky bazalky. Řízky nemusíte naklepávat. Místo toho do nich nařízněte kapsu a tu naplňte uzenou šunkou a sýrem - v tomto případě nejlépe italským sýrem fontina.
Vinařovo doporučení:
Tento přímořský chod s vůní prosluněné Itálie podtrhne svěží suché bílé Chardonnay, pozdní sběr 2006 z Vinných sklepů Valtic. Díky němuž vynikne vůně parmské šunky, parmazánu a bazalky. Víno s výraznou ovocnou vůní, s převažujícími tóny tropického ovoce. Chuť je plná, extraktivní s pikantní kyselinkou a dokáže dovést pokrm k ještě vyšší dokonalosti. Ideální teplota podávání: 10 °C Kyseliny: 5.2 g/ltr Cukr: 5,2 g/ltr Extrakt: 22.7 g/ltr Alkohol: 13 %

www.dotekvina.cz

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz