Babinet.cz  /  Recepty  /  Kachní prsa s pomerančovou omáčkou (Filets de canard sauce á l´oranges)

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou (Filets de canard sauce á l´oranges)

25.3.2006 - Redakce Babinet
  • 2 vykostěná kachní prsa po 400 g
  • 4-5 lžic likéru Grand Marnier
  • 1 lžička medu
  • sůl
  • pepř
Na omáčku:
  • kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 150 g kysané smetany
  • med
Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a prsa na něm po obou stranách asi 15 minut opékáme. Část tuku odebereme. Krátce před koncem pečení potřeme kůži medem a flambujeme likérem Grand Marnier. Hotová prsa vyjmeme z vypečené šťávy, přeložíme na předehřátou mísu a udržujeme v teple. Pomerančovou kůru nakrájíme na jemné nudličky a spolu s pomerančovou šťávou přidáme do vypečené šťávy a zahřejeme. Vmícháme kysanou smetanu, uvedeme do varu a povaříme. Omáčku osolíme, ochutíme čerstvě mletým pepřem a medem a podáváme k pečené kachně.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz