Babinet.cz  /  Recepty  /  Nadívaná pečená holoubata

Nadívaná pečená holoubata

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 2 větší holoubata
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 20 g slaniny
  • 4 vejce
  • 100 g veky
  • 0,2l mléka
  • hladká mouka
  • petrželová nať
  • muškátový květ
  • sůl
  • pepř
Očištěná, omytá a osušená holoubata naplníme pok kůži na prsíčkách i uvnitř nádivkou, otvory zašijeme a holoubata dáme péct do předem rozehřáté trouby. Potom je přelijeme horkým olejem a máslem. Upečená holoubata vyjmeme a rozpůlíme. Z výpeku připravíme přidáním 1/2 hrníčku vody šťávu, kterou porce holoubat na talíři přeléváme. Nádivka: 2 natvrdo vařená vejce nakrájíme na kostičky. Rovněž veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem, osolíme, okořeníme a přidáme nasekanou petrželovou nať, 2 syrová vejce, naškrábaná játra z holoubat a drobně nakrájenou slaninu. Dobře promícháme a před plněním holoubat necháme chvíli rozležet.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz