Babinet.cz  /  Recepty  /  Krůtí stehna (Gigots de dinde)

Krůtí stehna (Gigots de dinde)

25.11.2005 - Redakce Babinet
  • 2 krůtí stehna po 800 g
  • 150 g slaniny
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 pórky
  • 3 mrkve
  • 1 malý celer
  • 1 svazek petrželky
  • 250 ml stolního červeného vína
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce kysané smetany
  • sůl
  • pepř
Krůtí stehna omyjeme, osušíme a potřeme pepřem a solí. Slaninu nakrájíme na kostičky a zvolna rozškvaříme v kastrolu. Přilijeme olej, rozehřejeme a stehna na něm ze všech stran opečeme. Cibuli a česnek oloupeme a jemně posekáme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kostičky. Celer oloupeme a drobně pokrájíme. Petrželku omyjeme, osušíme a posekáme. Všechny přísady dáme do kastrolu a za stálého míchání krátce osmahneme. Přilijeme červené víno, přikryjeme poklicí a dusíme namalém ohni asi 90 minut. Asi v půli dušení přilijeme smetanu a stehna potřeme kysanou smetanou. Hotová stehna vyjmeme. Maso po částech odkrajujeme od kosti a ukládáme na hlubokou, předehřátou mísu. Dušenou zeleninu dokořeníme podle chuti a obložíme s ní maso. Omáčku podáváme zvlášť. Příloha: těstoviny. TIP: k tomuto pokrmu se výtečně hodí mladé Beaujolais.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz