Babinet.cz  /  Recepty  /  Krůtí řízky se špenátem

Krůtí řízky se špenátem

25.11.2005 - Redakce Babinet
  • 750 g špenátu
  • 250 ml smetany
  • 75 g nivy
  • 2 stroužky česneku
  • 125 g loupaných garnátů
  • 150 g malých žampionů
  • 2-3 šalotky
  • 60 g másla
  • 4 krůtí řízky
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 40 g strouhaného ementálu
  • bílý pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
Špenát spaříme ve vroucí vodě, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou, oloupaným, prolisovaným česnekem a svaříme do krému. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku a houby dusíme na 1 lžíci másla tak dlouho, dokud se neodpaří voda. Poté osolíme a opepříme. Vmícháme garnáty a petrželku. Krůtí řízky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Rozehřejeme 1-2 lžíce másla a řízky na něm po obou stranách opékáme asi 2 minuty. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vložíme do ní nahrubo posekaný špenát a okořeníme muškátovým oříškem. Navrch položíme krůtí řízky, pak směs garnátů a žampionů, zalijeme nivovou omáčkou. Posypeme strouhaným ementálem. Pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut dozlatova (225 stupňů C).

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz