Babinet.cz  /  Recepty  /  Krůtí řízky s okurkou a dýní

Krůtí řízky s okurkou a dýní

25.11.2005 - Redakce Babinet
  • 250 g nakládané dýně
  • 1 okurka salátovka
  • 5 snítek kopru
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml vývaru
  • 100 ml smetany
  • 4 krůtí řízky
  • sůl
  • pepř
Slijeme nálev z dýně. Oloupeme okurku a podélně ji rozkrojíme. Vydlabeme jadérka a okukru nakrájíme na plátky. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli. Opereme kopr, lehce ho osušíme a otrháme snítky. V kastrolu rozpustíme 1 lžíci másla. Osmahneme na něm cibulku s okurkou. Přisypeme kousky dýně a podlijeme vývarem se smetanou. Zeleninu pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Omyjeme a osušíme maso. V pánvi rozpustíme druhou lžíci másla a pršíčka na něm po obou stranách asi 4 minuty opékáme. Vyjmemej e z pánve a uložíme stranou do tepla. Zeleninu ochutíme solí a pepřem, přisypeme kopr a promícháme. Maso i zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme s bramborami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz