Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuře ala Calvados

Kuře ala Calvados

7.9.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kuře
  • 1 sklenka Calvadosu
  • 150 g másla
  • 5 lžic smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 100 g žampionů
  • 5 jablek
  • 1 šálek vývaru
  • sůl
Očištěné kuře upečeme na másle a rozdělíme na čtvrtky. Polijeme sklenkou Calvadosu a zapálíme. Jablka rozpůlíme, vyjmeme jádřince a upečeme je na 1 lžíci másla, tak aby zůstala v celku. Omáčka: 4 lžíce tekutého másla smícháme na mírném ohni se 2 lžícemi mouky. Rozředíme za stálého míchání vývarem z masa a osolíme. Povařenou omáčku zahustíme rozkvedlaným žloutkem a 5 lžícemi smetany. Vlijeme do šťávy z kuřete a ohřejeme, ale nevaříme. Krátce před podáním vmícháme do omáčky žampiony, podušené na másle. Kuře sestavíme na tácu do původního tvaru, polijeme omáčkou a obložíme rozpůlenými jablky, podušenými na másle.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz