Babinet.cz  /  Recepty  /  Krocan pečený

Krocan pečený

7.9.2005 - Redakce Babinet
  • 1 krocan
  • 3/4 kg jedlých kaštanů
  • máslo
  • vývar z masa
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • muškátový oříšek
  • petrželka
Tuk a játra z krocana jemně usekáme. Kaštany z jedné strany nakrojíme a vaříme ve vodě, až se dají snadno sloupat. Po oloupání je uvaříme ve vývaru z masa doměkka. Prolisujeme je a smícháme s tukem a játry. Přidáme podle chuti koření a jemně rozsekanou petrželku a rozředíme vývarem z kaštanů. Nádivkou naplníme krocana, zašijeme ho a pečeme na másle za častého podlévání šťávou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz