Babinet.cz  /  Recepty  /  Tvarohový nákyp s kysaným zelím

Tvarohový nákyp s kysaným zelím

7.2.2006 - Redakce Babinet
  • 250 g netučného tvarohu
  • 50 g mouky
  • 1 dl smetany
  • 4 vejce
  • 100 g strouhaného ementálu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 cl koňaku
  • 1 pórek
  • máslo
  • 200 g naloženého uzeného vepřového žebírka
  • 500 g kysaného zelí
  • estragon
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
Z tvarohu, mouky, smetany, 4 žloutků, strouhaného ementálu, sójové omáčky a koňaku vymícháme těsto. Na másle podusíme nadrobno nasekaný pórek a mírně opečeme žebírko nakrájené na kostičky. Do vymazané formy vložíme 2/3 těsta, rozložíme kyselé zelí, které okořeníme estragonem, majoránkou, solí a pepřem. Nahoru dáme kousky žebírka s pórkem. Zbývající množství těsta dobře promícháme s tuhým sněhem a rozložíme hmotu jako poslední vrstvu. Pečeme asi 45 minut při 200 stupních Celsia.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz