Babinet.cz  /  Recepty  /  Mortadela

Mortadela

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kg vepřového bůčku
  • 5 vajec
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička vegety
  • 1 lžička pepře
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • trochu soli
  • červená paprika na obalení
1. Bůček pomeleme v strojku na maso. 2. přidáme syrové vejce, utřený česnek, vegetu, pepř, muškátový oříšek, sůl a necháme 24 odstát 3. Masovou hmotu vložíme do sáčku na tlačenku, který na obou stranách zavážeme a vložíme do vařící vody. Vaříme 90 minut, po vychladnutí vyjmeme ze sáčku a obalíme v paprice. 4. Na obalení může být i použito jiné koření podle chuti a příležitosti.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz