Babinet.cz  /  Recepty  /  Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

16.3.2006 - Redakce Babinet
  • 4 roštěnky
  • 100 g nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel a celer)
  • pórek
  • cibule
  • 1/8 l kysané smetany
  • 2 dl bílého vína
  • sádlo
  • hladká mouka
  • tymián
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
Roštěnky naklepeme, osolíme a opepříme, na okraji nařízneme a po jedné straně pomoučíme. Z této strany je na tuku osmažíme, obrátíme a smažíme dohněda. Vyjmeme maso a do tuku vložíme nakrájenou zeleninu, pórek a cibuli a v tuku opražíme. Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně a vlijeme na zeleninu, řádně promícháme do varu. Podle chuti přidáme bílé víno, koření a podle potřeby rozředíme vývarem. Vložíme zpět roštěnky a dodusíme doměkka.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip