Babinet.cz  /  Recepty  /  Francouzský králík po selsku

Francouzský králík po selsku

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 králík
  • 50 g másla
  • 2 střední cibule
  • 2 střední mrkve
  • 5 středních rajčat
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce pšeničné mouky
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • pepř
  • cukr
  • 1-2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce sekané petrželky
Králíka omyjeme a osušíme, odblaníme, vyřízneme tuk, nakrájíme na porce a potřeme solí. Rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme ze všech stran a vyjmeme. Cibuli oloupeme nadrobno a pokrájíme. Mrkev očistíme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata oloupeme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a osmahneme na ní zeleninu. Poprášíme moukou a zamícháme. Přidáme maso s bobkovým listem, tymiánem a česnekem, osolíme, opepříme a osladíme. Uvedeme do varu a dusíme asi 75-90 minut. Podle potřeby přisolíme a připepříme, ochutíme rajským protlakem a posypeme petrželkou. Tip: k tomuto pokrmu se hodí víno bílé, např. Vin d´Anjou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz