Babinet.cz  /  Recepty  /  Koroptve s čokoládou

Koroptve s čokoládou

11.1.2006 - Redakce Babinet
  • 4 malé koroptve
  • 1,5 dcl olivového oleje
  • 3 stroužky najemno nakrájeného česneku
  • 2,5 dcl červeného vína
  • 6 lžic vinného octa
  • 2,5 dcl drůbežího vývaru
  • 200 g bílého hroznového vína
  • 30 g hořké čokolády
  • 4 krajíce osmaženého chleba
  • bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 6 celých pepř
Očištěné koroptve osolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Provázkem jim svážeme nohy a křídla do balíčku. Rozehrejeme 2/3 oleje a stejnoměrně je po všech stranách osmažíme na mírném ohni. Vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Na stejné pánvi osmahneme česnek, přidáme bobkový list, ocet, víno, vývar, pepř a hřebíčky. Přikryjeme a dusíme asi 5 minut. Poté vrátíme maso na pánev a pokračujeme v dušení, až doměkka - asi 45 minut. Vyjmeme koroptve z pánve, odstraníme provázky a udržujeme je teplé na další pánvi. Slijeme šťávu přes sítko a koroptve polijeme. Přidáme rozehřátou čokoládu, kterou jsme dopředu zředili trochou šťávy. Přivedeme do varu a dusíme 15 minut, na posledních 5 minut přidáme oloupané hrozny vína. Podáváme ihned na nahřátých talířích s plátkem osmaženého chleba, zdobené hrozny a omáčkou. Jako příloha poslouží bílý chléb nebo smažené brambůrky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz