Babinet.cz  /  Recepty  /  Jelení kýta pečená na rajčatech, bazalce a tymiánu

Jelení kýta pečená na rajčatech, bazalce a tymiánu

11.1.2006 - Redakce Babinet
  • 800 g jelení kýty
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g cibule
  • 500 g rajčat
  • 100 g olivového oleje
  • vývar
  • čerstvý tymián a bazalka
  • sůl a bílý pepř
  • divoké koření
Jelení kýtu odblaníme, prošpikujeme proužky anglické slaniny, osolíme a opečeme na oleji. Předem si spaříme v horké vodě rajčata a oloupeme je. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme polovičku oloupaných a nakrájených rajčat, divoké koření, tymián a bazalku. Jelení kýtu dáme na základ a dusíme za podlévání vývarem doměkka. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme ještě druhou polovinu nakrájených rajčat. Podusíme a ještě ochutíme rozsekanou bazalkou a tymiánem. Podáváme s domácími nudlemi.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz