Babinet.cz  /  Recepty  /  Dančí plátky na víně

Dančí plátky na víně

11.1.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g dančí kýty rozkrájené na plátky
  • 100 g celeru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • olej
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce rybízového marmelády
  • 1 dcl červeného vína
  • kousek citronové kůry
  • sůl a cukr
Plátky masa po obvodě nařízneme na několika místech, aby se během vaření nezkroutily, naklepeme a osolíme je a na oleji opečeme z obou stran. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Ve vypečené šťávě osmahneme kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na plátky. Pokapeme octem, přidáme pepř, bobkový list, nové koření, maso, vše podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme světlou jíškou z oleje a mouky, přidáme džem, citronovou kůru, sůl, cukr a povaříme. Omáčku rozmixujeme, přidáme víno, maso a necháme ještě několik minut povařit. Jako přílohu podáváme noky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz