Babinet.cz  /  Recepty  /  Bažant s pikantní omáčkou

Bažant s pikantní omáčkou

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 bažant
  • 60 g uzené slaniny
  • 1 dl bílého vína
  • cibule
  • 3-4 kuličky jalovce
  • 6 zrnek pepře
  • kávová lžička hořčice
  • cukr
  • ocet
  • 50 g tuku
  • sůl
  • rýže
  • brusinkový kompot
Očištěného, vypitvaného a umytého bažanta zvenčí i zevnitř osolíme, prsíčka i stehna prošpikujeme nudličkami slaniny. Vložíme do do žáruvzdorné mísy, přidáme sádlo, plátky cibule, pepř a jalovec. Podlijeme bílým vínem a dusíme pod pokličkou nejprve na plameni a po půl hodině odkrytého v troubě. Za další půl hodiny by měl být upečen. Vyjmeme jej z nádoby a š?ávu vydusíme do tuku, pak přidáme cukr, hořčici a ocet. Hotovou š?ávu prolisujeme. Podáváme s rýží a brusinkovým kompotem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz