Babinet.cz  /  Recepty  /  Žabí stehýnka smažená

Žabí stehýnka smažená

24.4.2006 - Redakce Babinet
  • 16 párů žabích stehýnek
  • 2 dl oleje
  • 1 citron
  • 20 g soli
  • špetka pepře
  • 2 svazky petrželky
  • 80 g mouky
  • 2 vejce
  • 200 g strouhanky
Očištěná žabí stehýnka řádně omajte. Připravte marinádu z 1/2 dl oleje, citronové šťávy, soli, mletého pepře a jemně pokrájené petrželky. Žabí stehýnka naložte do marinády 1 hodinu před smažením. Po vyjmutí z marinády je osušte. Lehce osolte, pak obalte v mouce, vejci a strouhance. Smažte po obou stranách ve větším množství oleje, až jsou stehýnka křupavá. Pak osmažte pod dobu 1 minuty omytou a osušenou petrželku. Dušenou rýži naaranžujte do středu talíře, na ní položte žabí stehýnka a osmaženou petrželku. Podáveje s tatarskou omáčkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz