Babinet.cz  /  Recepty  /  Holubce

Holubce

9.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 zelí
Nádivka:
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 1/2 cibule
  • 250 g rýže
  • 3 lžíce vepřového sádla
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 60 g rajského protlaku
  • sůl
  • vývar
Hlávku zelí opereme, zbavíme košťálu a povaříme ve slané vodě. Jednotlivé listy oddělíme. Na každý list rozložíme rovnoměrně nádivku, ale neklademe je těsně ke krajům. Listy zabalíme a převážeme nití. Holubce srovnáme do kastrolu, podlijeme vývarem, navrch zalijeme rozředěným rajským protlakem a pod pokličkou v troubě dusíme. Nádivka: maso i cibuli umeleme, ke směsi přimícháme dobře vypranou syrovou rýži, nasekanou petrželku a vepřové sádlo. Osolíme a dobře promícháme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz