Babinet.cz  /  Recepty  /  Makrela na sladkém fenyklu

Makrela na sladkém fenyklu

18.1.2006 - Redakce Babinet
  • 4 porce ryby
  • citronová šťáva
  • 4 karotky
  • 50 g celeru i s natí
  • 4 hlízy sladkého fenyklu i s natí
  • 1 kedlubna
  • 2-3 lžíce oleje
  • sůl
  • bílý pepř
  • sójová omáčka
Rybu pokapeme citronem, osolíme a opepříme a necháme uležet. Na oleji osmahneme na tenké hranolky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, dochutíme sójovou omáčkou a trochu podlijeme vodou. Ryby položíme na zeleninu, přiklopíme a asi 15-20 minut dusíme. Pak ryby opatrně vyjmeme a odstraníme jim páteřní kost. K zelenině přidáme nať fenyklu a celeru. Půlky ryb vrátíme a krátce prohřejeme. Podáváme s brambory nebo hranolky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz