Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Penne al Pomodoro e Vodka

Penne al Pomodoro e Vodka

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g těstovin penne
  • 200 ml kvalitního rajského protlaku (rajské šťávy)
  • 2 lžíce pannenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lístků čerstvé bazalky
  • 200 ml smetany
  • 1 sklenička vodky
  • 60 g másla
  • 1 lžíce namletého pepře
  • sůl
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu

Zahřejte olivový olej, přidejte nasekaný česnek a osmahněte dozlatova. Přidejte rajský protlak a osolte a opepřete. Přidejte bazalkové lístky a vařte na mírném ohni několik minut. Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě, tak aby byly "al dente - na zkus". Poté je zceďte. Potom ve velké pánvi zahřejte máslo, přidejte namletý pepř, a zcezené těstoviny. Dobře promíchejte, aby všechny těstoviny byly obaleny máslem. Udržujte větší plamen, k těstovinám přidejte rajskou omáčku a smetanu. Přidejte sklenici vodky, opět řádně promíchejte, vypněte plamen (vodka se nesmí zcela vypařit). Posypte parmezánem a ihned podávejte.

Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz