Babinet.cz  /  Recepty  /  Věruščiny lasagne

Věruščiny lasagne

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • balíček lasagní použitelných bez předvaření
  • trochu mléka
  • smetana ke šlehání
  • hrnek parmezánu
  • plechovka rajčat
  • malá plechovka kukuřice
  • malá plechovka žampionů
  • kostka sýra Akawi (nebo balkánu)
  • sůl
  • muškátový květ
  • mletá červená paprika
  • pokud možno čerstvý tymián
  • bazalku
  • kousek másla
  • hladká mouka
Z másla a mouky vytvoříme jíšku, kterou zředíme mlékem a uvedeme do varu. Přidáme smetanu a zředíme ještě mlékem dle libosti, vmícháme půl hrnku parmezánu, pořádně promícháme a okořeníme solí a muškátovým květem. Dále smícháme v míse rajčata, kukuřici, žampiony, na kostičky nakrájený sýr Akawi, zbytek parmezánu a okořeníme tymiánem, bazalkou, červenou paprikou a solí. Do pekáče nejprve nalijeme na dno vrstvu omáčky, pokryjeme vrstvou směsi z rajčat a poklademe plátky lasagni, tak aby pokrývali celou část pekáče. Pak postup zopakujeme a necháme si ještě trochu omáčky, kterou rozetřeme na vrchní část lasagní. Případně postrouháme eidamem a dáme zapéct do trouby při 180 stupních C asi 30 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz