Babinet.cz  /  Recepty  /  Vídeňský květákový závin s omáčkou

Vídeňský květákový závin s omáčkou

6.6.2006 - Redakce Babinet
  • 1 balíček lístkového těsta
  • 1 větší květák
  • 2 karotky
  • cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 až 4 vejce
  • 1 dl šlehačky
  • sůl
  • mletý pepř
  • mouka
Omáčka:
  • 1 větší šalotka (cibule)
  • 1 dl zeleninového vývaru
  • 1 dl bílého vína
  • 2 dl smetany ke šlehání
  • lžíce másla
  • hrst čerstvých bylinek - petrželka, kerblík, estragon, bazalka, meduňka
Květák a karotku uvaříme ve slané vodě doměkka a dáme okapat. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, na tu rozmačkáme jemně květák s karotkou, opečeme, přidáme sůl a peřp a zalijeme vejci ušlehanými se smetanou. Necháme ztuhnout a dáme vychladnout. Z lístkového těsta vyválíme 2 placky, naplníme je květákovou směsí, pevně zavineme a dáme péci do vyhřáté trouby. Na omáčku nakrájíme šalotku, podusíme ji na másle, zalijeme vývarem a vínem, tekutinu necháme odpařit na polovinu a zašleháme smetanu a máslo. Nakonec vmícháme nasekané bylinky, ochutíme solí a pepřem. Omáčku podáváme k závinu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz