Babinet.cz  /  Recepty  /  Dušený kadeřávek

Dušený kadeřávek

23.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g listu kadeřávku
  • 30 g tuku
  • 1 cibule
  • 1 dl smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • vývar z masoxu
  • muškátový oříšek
  • sůl
Listy kadeřávku opereme a umeleme na mlýnku na maso. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na ni nasypeme pomleté listy. Okořeníme a osolíme. Dusíme pod pokličnou několik minut a poté podlijeme vývarem. Krátce před dovařením zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a za častého míchání ještě podusíme. Jako přílohu doporučujeme brambory.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz