Babinet.cz  /  Recepty  /  Lilkové karí

Lilkové karí

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 4 lilky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 feferonky
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička koření karí
  • 1/2 lžičky hořčičného semínka
  • 1 lžíce zkaramelizovaného cukru
  • 1 lžíce másla
  • citron
  • sůl
  • olej na smažení
Očištěné lilky nakrájíme podélně na čtvrtky a na oleji je osmažíme dohněda. Vyjmeme je a na témže oleji osmažíme nakrájenou cibuli a nasekané feferonky a přidáme utřený česnek a rozvařený kokos. Ochutíme citronovou šťávou, vložíme lilky, osolíme a mírně dusíme. Po chvilce přidáme zkaramelizovaný cukr a případně trochu podlejeme vroucí vodou. Dusíme, až šťáva zhoustne. Hořčičné semínko opražíme na másle a tím polejeme hotové karí. Podáváme s rýží.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz