Babinet.cz  /  Recepty  /  Květákové hřebeny

Květákové hřebeny

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 květák
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • sůl
  • koriandr
  • ostrá mletá paprika
  • olej
Těstíčko:
  • 1 lžička droždí
  • 1 šálek vlažné vody
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 šálek hladké mouky
  • 2-3 vejce
  • 8 stroužků česneku
  • sůl
  • petrželka
Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat a vychladnout. Pak okořeníme a nakrájíme opatrně na silnější plátky - hřebeny. Z droždí, cukru a vody připravíme kvásek. Když vzejde, přidáme mouku, postupně vejce, sůl, drcený česnek a nakrájenou petrželku. Podle potřeby zředíme vodou na hustší těstíčko. Vsypeme případný zbytek koření. Řezy květáku smočíme v těstíčku a dočervena usmažíme na oleji. Podáváme s brambory a bílým jogurtem ochuceným solí a lisovaným česnekem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz