Babinet.cz  /  Recepty  /  Květák po římsku

Květák po římsku

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 velký květák
  • 5 lžic oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sekané petrželky
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100 g strouhaného čedaru
Květák očistíme, opereme a rozebereme na růžičky. Na oleji zpěníme drobně nakrájený česnek a petrželovou nať, přidáme květák, vše osolíme, opepříme a jakmile se vsákne tuk, přidáme rajský protlak zředěný vodou a květák podusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme vodu. Při podávání posypeme květák strouhaným sýrem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz