Babinet.cz  /  Recepty  /  Zelí se salámem na pánvi

Zelí se salámem na pánvi

7.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 hlávka zelí
  • 250 g točeného salámu
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 3 malá rajčata
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1-2 lžičky rajského protlaku
  • 1 lžíci sójové omáčky
Hlávku zelí omyjeme a rozkrájíme na osminky. Vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na široké pruhy. Salám nakrájíme na plátky. Na velké pánvi rozpustíme máslo, na kterém zelí za stálého obracení podusíme. Pak je vyjmeme a ve výpeku opečeme plátky salámu. Přidáme zpět zelí a ochutíme solí, pepřem a kmínem. Při nízké teplotě a opět za stálého míchání přibližně 5 minut orestujeme. Mezitím očistíme a opláchneme rajčata a nařízneme je křížem. Pak je spaříme horkou vodou, opláchneme studenou a stáhneme slupku. Potom je nakrájíme na osminky. Zelí podlijeme 1/8 l vody, přidáme zakysanou smetanu a rajský protlak. Do směsi zamícháme kousky rajčat a při nízké teplotě asi 2 minuty dusíme. Nakonec vše ještě pikantně dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz