Babinet.cz  /  Recepty  /  Cirznnový salát s pečenými lilky

Cirznnový salát s pečenými lilky

14.8.2007 - Redakce Babinet
  • 1 střední lilek
  • 1 menší červená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kousek kůry z chemicky neošetřeného citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 menší salátová okurka
  • 3 jarní cibule
  • 2 rajčata
  • 1 svazek kopru
  • 400 g sterilované cizrny (1 konzerva)
  • 2-3 lžíce ovocného octa
  • sůl
Z omytých lilků odstraníme stopku a nakrájíme na kostičky. Omytý a očištěný paprikový lusk nakrájíme na jemné nudličky. Lilky a papriku smcíháme s citronovou šťávou a kůrou, oreganem a 1 lžící oleje. Přikryjeme a necháme odpočinout. Omytou a oloupanou okurku nakrájíme na kostičky. Očištěnou a omytou cibuli nakrájíme na kolečka i s natí. Omytý kopr posekáme. Všechny přísady dáme do mísy s okapanou cizrnou. Rozehřejeme zbývající olej a za stálého míchání na něm lehce opečeme lilky a papriku - asi 10 minut. Vlažnou zeleninu přidáme do mísy k už připravené zelenině, osolíme, přidáme ocet a zamícháme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz